#MuzikPalingLit Instagram Posts (219)

Musim jerebu ni tekak pun boleh jadi kering dan sakit. Jangan lupa minum banyak air putih tau! Tag kawan korang untuk ingatkan diorang 😘 #water #haze #health #RAKITAmy #memanglit #MuzikPalingLit
Ini adalah gambar yang telah diambil oleh NASA pada 14 September lepas. Sampai kat angkasa lepas pun boleh nampak jerebu tau! 😷 #haze #pollution #space #RAKITAmy #memanglit #MuzikPalingLit
#MalamRAKITA mempersembahkan lagu terbaru @daiyantrisha "I Wanna See Ya" secara langsung. EKSKLUSIF bersama @bob.ay_ ! #daiyantrisha #live #RAKITAmy #memanglit #MuzikPalingLit
Siapa tahu nama biskut ni, angkat tangan 🙋🏼‍♀🙋🏼‍♂ #snack #childhood #food #RAKITAmy #memanglit #MuzikPalingLit
Hinava adalah salad yang dibuat dengan makanan laut mentah seperti ikan tenggiri, udang, atau sotong. Kemudian dicampur dengan cili, halia, bawang merah, benih bambangan parut, dan perahan jus limau untuk lebih menyegarkan. Hidangan istimewa Kadazan-Dusun ini lazat untuk dimakan sendiri atau dimakan bersama dengan nasi. #KITA🇲🇾 #unity #tolerance #togetherness #respect #RAKITAmy #memanglit #MuzikPalingLit
Perlis adalah satu-satunya negeri di Malaysia yang mempunyai mangga harum manis. Bau wangi, isi lembut dan keseluruhan rasa manis adalah sebab utama mengapa ia begitu popular dan di cari-cari oleh penduduk tempatan. Paling enak jika dapat dimakan bersama pulut, santan dan garam. Fuuh, memang padu! #KITA🇲🇾 #unity #tolerance #togetherness #respect #RAKITAmy #memanglit #MuzikPalingLit
Me: “Dah tua nanti duduk rumah je lah” Also me: #dance #life #RAKITAmy #memanglit #MuzikPalingLit 📽: @uniladsound
| CUTI SUDAH HABIS BRO | . Gratis gaiss abang buat comeback balik #malamrakita ! Jangan lupa kasi pasang telinga untuk saya di 107.9 @rakita.my jam 8pm-12pm setiap senin sampai jemaat. 🤘🏼 . #picoftheday #peace #radio #announcer #black #comebackisreal #wisuki #bukankalengkaleng #maluapabossku #cutisudahhabisbro #backtoreallife #kembali #memanglit #muzikpalinglit #indie #muzik #katasapot #lokalahmy #buatanmalaysia #igersmalaysia #gratis
Sejak dua menjak ni kan, perasan tak bandar Ipoh dah jadi perhatian seluruh Malaysia terutama bab makanan. Salah satu makanan yang terkenal adalah Kai Si Hor Fun (mi beras ayam yang dicincang). Dipercayai makanan tradisi Ipoh didominasi dari Kantonis dan Hakka. Kadangkala menggabungkan kedua-duanya. Siapa pernah rasa? Share sikit review korang #KITA🇲🇾 #unity #tolerance #togetherness #respect #RAKITAmy #memanglit #MuzikPalingLit
Chubb-E (@donutfingerlicking) freestyle perkataan yang diberikan oleh @rpnaqilah & @amirulagam di #CartaSuperLIT33 💯🔥🔥🔥 #PagiPagiRAKITA #freestyle #rap #RAKITAmy #memanglit #MuzikPalingLit
Laksa Kedah atau laksa Utara adalah hidangan mi beras dengan kuah yang berasaskan ikan, ditambah dengan timun, bawang besar dan dimakan dengan herba seperti daun kesum. Paling penting, rahsia atau intipati terpenting laksa Kedah adalah ikan segar; Jenis-jenis yang selalu digunakan seperti ikan makarel, kembung, selayang dan sarden. #KITA🇲🇾 #unity #tolerance #togetherness #respect #RAKITAmy #memanglit #MuzikPalingLit
Gasing dikatakan sebagai permainan popular di kalangan orang Melayu sejak dari zaman Kesultanan Melayu Melaka pada abad ke-15. Pada masa lalu, permainan ini biasanya dimainkan pada akhir musim menuai kerana petani mempunyai lebih banyak masa lapang. Turut dipercayai bentuk penciptaan gasing di inspirasi daripada bentuk unik buah berembang. #gasing #KITA🇲🇾 #unity #tolerance #togetherness #respect #RAKITAmy #memanglit #MuzikPalingLit
Sejarah mengatakan bahawa nasi itu dibentuk menjadi bola kerana bagi mengekalkan kehangatannya dari waktu ia dimasak hingga waktu hendak dimakan. Selalunya nasi berbentuk bola itu akan diletakkan dalam bekas kayu pada zaman lepas. Ada juga yang beranggapan bahawa bentuk nasi bola itu dibuat bagi mudah dibawa oleh buruh yang kemudian diletakkan dalam bekas kayu yang dinyatakan di atas. #KITA🇲🇾 #unity #tolerance #togetherness #respect #RAKITAmy #memanglit #MuzikPalingLit
Hiburan untuk hari Khamis korang. 🤣🤣🤣 #funny #justforlaughs #RAKITAmy #memanglit #MuzikPalingLit 📽: Twitter/jayakabajay
Terdapat banyak kisah rakyat dan lagenda tentang wau. Bagaimanapun, wau dipercayai digunakan oleh para petani sebagai pengganti kepada orang-orang untuk menghalau burung dari sawah mereka. Kaedahnya diterbangkan wau tersebut mengelilingi sawah mereka. Cara ini dapat membantu menjaga tanaman mereka pada waktu itu tanpa sebarang gangguan. #KITA🇲🇾 #unity #tolerance #togetherness #respect #RAKITAmy #memanglit #MuzikPalingLit
Mee Kolok adalah salah satu makanan yang paling popular dan mudah untuk menarik selera penduduk tempatan dan pelancong. Merupakan bahan makanan pengganti beras, Mee Kolok sesuai untuk makan ketika sarapan, makan tengahari, makan malam atau lewat malam. #KITA🇲🇾 #unity #tolerance #togetherness #respect #RAKITAmy #memanglit #MuzikPalingLit
Tag sikit membe korang yang masih lagi takut dengan 🤡 🎈 #clown #prank #RAKITAmy #MemangLit #MuzikPalingLit 📽: @ladbible
Congkak (Congklak) adalah permainan strategi berasal dari tanah Melayu yang dimainkan di Malaysia, Singapura, Brunei, Thailand Selatan dan juga beberapa bahagian Sumatera dan Borneo. Perkataan congkak pula dipercayai berasal dari kongak Melayu lama, bermaksud pengiraan mental yang diamalkan dalam permainan ini. Pemain yang lebih baik akan mempunyai kelebihan dalam mengumpul mata untuk memenangi permainan apabila pemain mengatur beberapa langkah terlebih dahulu. #KITA🇲🇾 #unity #tolerance #togetherness #respect #RAKITAmy #memanglit #MuzikPalingLit
Walaupun asal-usulnya yang kurang jelas, ramai mempercayai sate diadaptasi dari kebab India yang diperkenalkan di Jawa oleh pedagang Muslim pada awal abad ke-19. Sejak kewujudannya, hidangan ini telah tersebar ke seluruh Kepulauan Melayu dan dijadikan juadah di negara-negara jiran seperti Malaysia, Singapura, Brunei, Thailand, Timor Timur, dan Filipina. #KITA🇲🇾 #unity #tolerance #togetherness #respect #RAKITAmy #memanglit #MuzikPalingLit
Masak lemak adalah juadah yang cukup terkenal di Negeri Sembilan, dipengaruhi dan dikaitkan dengan orang Minang yang tinggal di negeri ini. Orang Minang yang menyukai masakan pedas menggabungkan masak lemak dengan cili api. Ditambah pula dengan santan tebal yang digunakan sebagai kuah asas. Taddaaa! Jadilah masak lemak cili api yang lazat berkrim 😋 #food #masaklemakciliapi #KITA🇲🇾 #unity #tolerance #togetherness #respect #RAKITAmy #memanglit #MuzikPalingLit
Berhibur sambil berkerja. Best ada membe yang pandai menghiburkan orang lain #worklifebalance #music #RAKITAmy #memanglit #MuzikPalingLit
TAHNIAH and all the best @yuna! #repost - Your girl Yuna is nominated for E! People’s Choice Awards for Most Inspiring Asian Woman 2019! Wow when I first got into this I always felt small, felt like I didnt deserve, felt like a lil bit of an outsider in every way.. so to be recognized as an inspiring asian woman means a lot to me.. I worked hard, and gone through a lot of things, sometimes not so pleasant things I fought really hard to stay true to my roots and be proud of my SEA heritage.. and finally me realizing my worth- as an Asian Muslim woman (musician!) in this world. Thank you @peopleschoice for this nomination ❤ #peopleschoice #RAKITAmy #MemangLit #MuzikPalingLit 📷: @yuna
Siapa yang banyak masa sangat ni eh? 🤣🤣🤣 #ninjaturtles #starwars #mall #RAKITAmy #memanglit #MuzikPalingLit
Asal usul laksa Johor dipercayai oleh Sultan Abu Bakar yang dikenali sebagai "Pengasas Johor Moden" dan dikatakan sebagai penguasa Melayu pertama yang melawat Eropah pada tahun 1866. Sultan telah mengarahkan para chef diraja untuk menggunakan spageti dan bukannya beras tradisional pada resipi laksa Johor. Menurut buku "Johor Palate: Tanjung Puteri Recipes" yang ditulis oleh Kalsom Taib dan Hamidah Abdul Hamid, Sultan telah jatuh cinta dengan pasta semasa berjalan di Itali. #KITA🇲🇾 #unity #tolerance #togetherness #respect #RAKITAmy #memanglit #MuzikPalingLit
| PERNAH TERFIKIR TAK | . Kalau korang nak tahu @pandelela dan @dhabitah_sabri boleh terer sebab saya lah yang ajar dieorang😎. . Btw...ada rasa macam gempa bumi tak ? Kenapa eh? Hmm🤔. . #videooftheday #frontflip #acrobatics #halamadrid #river #sungaichiling #nature #tenangisgood #pecah #moodcuti #diving #memanglit #muzikpalinglit #malamrakita #bukankalengkaleng #indie #lokalah #buatanmalaysia #katasapot #igersmalaysia #wisuki
Tahukah anda, kalendar tahun 1957 sama dengan kalendar tahun ini. Wow! Sumber: NST #KITA🇲🇾 #unity #tolerance #togetherness #respect #RAKITAmy #memanglit #MuzikPalingLit
Nasi Dagang adalah salah satu makanan sarapan yang paling popular di pantai timur. Juadah ini telah dipanggil "nasi lemak versi Pantai Timur" kerana kedua-dua hidangan mempunyai persamaan dari segi kaya dengan kelapa. Hidangan ini begitu terkenal dimakan dengan kari ikan tongkol. Dari segi nama pula, namanya berasal daripada "nasi pedagang" dan kisah yang sering dikatakan adalah ia hidangan pedagang lama. #KITA🇲🇾 #unity #tolerance #togetherness #respect #RAKITAmy #memanglit #MuzikPalingLit
Awesome! Lihat reaksi orang ramai di sebuah cafe bila lagu Negaraku dipasang. #KITA🇲🇾 #unity #tolerance #togetherness #respect #RAKITAmy #memanglit #MuzikPalingLit 📽: Che Zulkefli/Facebook
Asal usul nama Malaysia - Ahli geografi Greco-Rom iaitu Ptolemy pernah menamakan negara kita sebagai Aurea Chersonesus, yang bermaksud 'semenanjung emas'. Nama itu telah dicatatkan dalam buku Ptolemy, Geographia, yang ditulis pada A.D. 150. #KITA🇲🇾 #unity #tolerance #togetherness #respect #RAKITAmy #MemangLit #MuzikPalingLit
Hogoh Pahang hogoh! Ikan Patin Masak Tempoyak adalah resipi popular di sekitar Temerloh, Pahang. Ikan Patin boleh didapati di sungai-sungai Pahang. Pati durian atau tempoyak pula mesti disediakan kerana ia memberikan rasa yang cukup enaik bagi penggemar juadah ini. Siapa orang Pahang sini? #KITA🇲🇾 #unity #tolerance #togetherness #respect #RAKITAmy #memanglit #MuzikPalingLit
Selamat maju jaya kepada adik-adik yang sedang menduduki UPSR 2019. Do your best okay! #goodluck #upsr #exam #RAKITAmy #MemangLit #MuzikPalingLit
Pulau Borneo adalah pulau ketiga terbesar di dunia selepas Greenland dan New Guinea. Secara perbandingan, gabungan Sabah dan Sarawak lebih besar daripada Ireland, dan lebih kurang saiz negara Republik Czech. #KITA🇲🇾 #unity #tolerance #togetherness #respect #RAKITAmy #MemangLit #MuzikPalingLit
Nasi kerabu, satu hidangan yang amat popular di pantai timur Malaysia dan selatan Thailand, juga dikenali sebagai khao jam atau khao yum. Berasal dari Peranakan Kelantan, hidangan ini mempunyai pengaruh Thailand yang kuat dan ia adalah juadah paling dicari di Kelantan. Tarikan unik Nasi Kerabu sudah tentulah beras birunya di mana secara tradisionalnya beras biru ini dibuat menggunakan bunga butterflu-kacang (juga disebut 'bunga telang') tetapi lebih mudah jika menggunakan pewarna makanan. Siapa peminat setia Nasi Kerabu? #KITA🇲🇾 #food #unity #tolerance #togetherness #respect #RAKITAmy #MemangLit #MuzikPalingLit
#throwback tahun 2016 bila @faiz_subri13 berjaya menjaringkan satu sepakan percuma yang legend! Antara salah satu sepakan cantik pernah disaksikan dalam dunia bola sepak sehingga Faiz berjaya memenangi Anugerah Puskas. Siapa terus training berangan nak dapat sepakan macam ni? 📽: YouTube/Football Transfers #KITA🇲🇾 #unity #togetherness #tolerance #respect #football #fifa #faizsubri #RAKITAmy #MemangLit #MuzikPalingLit
TAHUKAN ANDA: Raja Cheetah ada di Zoo Negara Malaysia. Dikenali dengan nama "Bolt," jelas sekali ia bukan cheetah biasa kerana mempunyai corak bulu yang jarang dan unik. Corak bulu ini hanya terdapat pada 30 cheetah di seluruh dunia dan mutasi yang sangat jarang ini dikenali sebagai "Raja Cheetah." "Bolt" adalah satu-satunya terselamat dari empat adik-beradiknya yang mati tidak lama kemudian selepas lahir. Nama "Bolt" dipilih sempena pelari terpantas di dunia, Usain Bolt. SUMBER: NST #animal #kingcheetah #zoonegara #KITA🇲🇾 #unity #tolerance #togetherness #respect #RAKITAmy #MemangLit #MuzikPalingLit
Nama 'nasi kandar' bermaksud 'beras yang dibawa di bahu'. Berasal daripada kata nasi dan kandar - Perkataan Urdu yang bermaksud 'bahu', merujuk kepada tindakan membawa tiang. Penjual hanya akan berjalan kaki dengan menjual nasi kandar kepada sesiapa yang ingin makan - cepat dan mudah. Ia bermula sebagai hidangan sarapan pagi. SWIPE KIRI untuk gambar-gambar lama #food #penang #KITA🇲🇾 #unity #tolerance #togetherness #respect #RAKITAmy #MemangLit #MuzikPalingLit
Dah balik batu pahat. Tapi akan support RAKITA FM.. walau kena dengar kat internet jer kat sini.. Had fun yesterday bila teserempak dengan team diorang.. #rakita.my #muzikpalinglit
Malaysiaku! Ayuh penduduk-penduduk tanah air merdeka, sama-sama kita pertahankan kedaulatan dan kemerdekaan tanah air tercinta ini! Selamat Hari Kebangsaan 2019! #kita🇲🇾 #harikebangsaan2019 #merdeka2019 #unity #tolerance #togetherness #respect #Rakitamy #memanglit #muzikpalinglit
Malaysiaku! Ayuh penduduk-penduduk tanah air merdeka, sama-sama kita pertahankan kedaulatan dan kemerdekaan tanah air tercinta ini! Selamat Hari Kebangsaan 2019! #kita🇲🇾 #harikebangsaan2019 #merdeka2019 #unity #tolerance #togetherness #respect #Rakitamy #memanglit #muzikpalinglit
Malaysiaku! Ayuh penduduk-penduduk tanah air merdeka, sama-sama kita pertahankan kedaulatan dan kemerdekaan tanah air tercinta ini! Selamat Hari Kebangsaan 2019! #kita🇲🇾 #harikebangsaan2019 #merdeka2019 #unity #tolerance #togetherness #respect #Rakitamy #memanglit #muzikpalinglit
Penang Free School, Sekolah Inggeris tertua di Asia Tenggara dan sekolah tertua di Malaysia. Sekolah ini ditubuhkan semasa penjajahan British oleh Rev. Sparke Hutchings, pada 21 Oktober 1816. SWIPE KIRI untuk gambar lama. #KITA🇲🇾 #unity #tolerance #togetherness #respect #RAKITAmy #MemangLit #MuzikPalingLit
Great facts! ❤️ 🇲🇾 #repost @rakita.my ・・・ Mohamad Hamzah, seorang Arkitek Jabatan Kerja Raya berusia 29 tahun mencipta Jalur Gemilang pada tahun 1963. Beliau menghasilkan bendera tersebut dalam pertandingan yang telah diadakan. Nak tahu siapa menang? Sudah tentulah bendera ciptaannya yang dipilih sebagai pemenang seterusnya dijadikan bendera negara kita sehinggalah sekarang. #KITA🇲🇾 #flag #unity #tolerance #togetherness #respect #RAKITAmy #MemangLit #MuzikPalingLit
Mohamad Hamzah, seorang Arkitek Jabatan Kerja Raya berusia 29 tahun mencipta Jalur Gemilang pada tahun 1963. Beliau menghasilkan bendera tersebut dalam pertandingan yang telah diadakan. Nak tahu siapa menang? Sudah tentulah bendera ciptaannya yang dipilih sebagai pemenang seterusnya dijadikan bendera negara kita sehinggalah sekarang. #KITA🇲🇾 #flag #unity #tolerance #togetherness #respect #RAKITAmy #MemangLit #MuzikPalingLit
Taman Negeri Royal Belum adalah salah satu hutan hujan tertua di dunia, sejak lebih dari 130 juta tahun. Terdapat beberapa spesies haiwan terancam yang tinggal di Royal Belum seperti Harimau Malaysia, badak sumatra, tapir dan gibbon putih. Hebat bukan? Jadi sama-sama lah jaga & hargai hutan kita okay! #KITA🇲🇾 #rainforest #nature #travel #unity #tolerance #togetherness #respect #RAKITAmy #MemangLit #MuzikPalingLit
22 tahun lepas, Datuk M Magendran dan Datuk N Mohandas berjaya menawan Gunung Everest. Mereka menjadi lelaki pertama dari Asia Tenggara yang berjaya menakluk puncak tertinggi berkenaan. Ketika itu juga, perintis Projek Malaysia-Everest ’97 iaitu Tun Dr Mahathir Mohamad mula mencetuskan slogan, “Malaysia Boleh”. #KITA🇲🇾 #unity #tolerance #togetherness #respect #everest #RAKITAmy #MemangLit #MuzikPalingLit
Nasi lemak begitu popular sehingga pada awal 1909, sarjana Inggeris Sir Richard Olaf Winstedt, dalam bukunya "The Circumstances of Malay Life,” menyebut ia sebagai hidangan petani. Siapa kat sini mesti makan nasi lemak at least sekali seminggu? #KITA🇲🇾 #unity #tolerance #togetherness #respect #food #RAKITAmy #MemangLit #MuzikPalingLit
“Tak kisah la orang tu warna hijau ke merah ke biru ke, kita kene lah terima & layan sama rata. Jadi lah manusia geng” #kita🇲🇾 #harikebangsaan2019 #merdeka2019 #unity #tolerance #togetherness #respect #Rakitamy #memanglit #muzikpalinglit
Kami percaya ramai yang tak pernah tengok gambar pemandangan tapak KLCC sebelum dibina. Nak tengok? Haa ape lagi, SWIPE KIRI cepat. #KITA🇲🇾 #unity #tolerance #togetherness #respect #klcc #RAKITAmy #MemangLit #MuzikPalingLit
Kalau kita semua boleh bersorak sama bila tengok Hafizh Syahrin berlumba, Lee Chong Wei smash & Kunalan score, confirm lah kita boleh praktikkan terus semangat macam tu sesama kita dalam hidup seharian bukan? #KITA🇲🇾 #unity #tolerance #togetherness #respect #RAKITAmy #MemangLit #MuzikPalingLit
Segalanya berubah kat dunia ini kecuali yang single tetaplah single. 😂😭 #memory #throwback #storage #meme #RAKITAmy #MemangLit #MuzikPalingLit